A HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok) követelményrendszer bevezetése és működtetése kötelező az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására, forgalmazására szolgáló üzemek, vállalkozások és vendéglátóipari egységek számára. Ennek az összetett rendszernek az elválaszthatatlan részét képezi az egészségügyi kártevők elleni védekezés melynek főbb pontjai:
- Lehetséges veszélyek (kártevők) azonosítása
- Bejutásuk, megtelepedésük, elszaporodásának megakadályozására irányuló feladatok pontos és szakszerű meghatározása
- Kivitelezés
- A kiépített rendszer folyamatos ellenőrzése
- Az ellenőrzések pontos dokumentálása
- Az eredmények kiértékelése és azok alapján a szükséges intézkedések megtétele
A fentiek figyelembevételével vállaljuk üzemek, vállalkozások számára a biztonságos és hatékony védekezési rendszer kiépítését, üzemeltetését.